Bouwers- en aannemersblog

« Terug Start

Waarom een senioren bungalow bij jouw op het erf het overwegen waard is

Gepost op

Zijn jouw ouders al wat ouder aan het worden en merk je dat het zelfstandig leven niet meer optimaal gaat? Wellicht is de woning te groot om deze goed bij te kunnen houden of is er sprake van sociaal isolement? Er is zijn genoeg redenen waarom een senioren bungalow bij jou op het erf laten plaatsen een goed idee is. In dit blogartikel lees je precies waarom dit het overwegen waard is.

Langer zelfstandig wonen
Zijn jouw ouders nog niet toe aan begeleiding bij het wonen of te kwiek voor het leven in een bejaardentehuis? Vandaag de dag is een plekje in het verzorgingstehuis ook lastig te verkrijgen. Het is dan ook slim om op andere manieren te kijken naar de oude dag van jouw ouders. Zij kunnen bijvoorbeeld langer zelfstandig blijven wonen, wanneer hun woonruimte kleiner is en wanneer hulp in de buurt is. Door een senioren bungalow op jouw erf te laten bouwen, kunnen ze zelfstandig blijven wonen en is hulp altijd dichtbij.

De sociale factor
Op oude leeftijd is het soms lastiger om sociaal actief te blijven. Wanneer je als gezin eens per week langsgaat, kan dit toch zorgen voor een sociaal isolement. Het is daarom ook een stuk gezelliger voor jouw ouder(s) om dichtbij te wonen. Dit is niet alleen een gunstige situatie voor jouw ouder(s), maar ook voor jouw gezin. Opa of oma kan helpen om op te passen en kan gezellig aanschuiven tijdens het eten. Zo is het een win-win situatie voor iedereen.

Voordelig alternatief
De kosten van een verzorgingstehuis of dagelijks thuishulp en hulp in de huishouding, kunnen flink oplopen. Door jouw ouders dichtbij huis te halen, heb je slechts eenmaal te maken met een flinke investering. De aanschaf en de bouw van de bungalow kan wel wat kosten, maar op deze manier kun je wel weer besparen op andere blijven kosten van de hulp. Deze bungalow kun je ook geheel ergonomisch aanleggen, waardoor jouw ouders ook op latere leeftijd moeiteloos hier kunnen wonen.

Wanneer jouw ouders op leeftijd zijn, is het belangrijk om na te denken over hoe je ze het beste kunt bijstaan en helpen. Een bungalow op jouw grond laten plaatsen, is een ideale manier voor hen om zo hun oude dag door te komen. Ze zijn dichtbij familie er is altijd hulp bij de hand en ook zelf kunnen ze meer tijd met hun kinderen en kleinkinderen beleven. Een senioren bungalow laten bouwen is dus zeker het overwegen waard.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Finhome BV.


Delen