Bouwers- en aannemersblog

« Terug Start

Personeelsbemiddeling: technisch personeel

Gepost op

Ben jij als werkgever op zoek naar technisch personeel? Op zoek naar gekwalificeerde werknemers die weten wat ze doen? Het kan lastig zijn om geschikt personeel voor een bepaalde klus te vinden. Er zijn verschillende manieren hoe je eenvoudig in contact kunt komen met technisch personeel. In deze blogpost heb ik alle tips voor jou op een rijtje gezet hoe je eenvoudig goed personeel vindt voor jouw klus of bedrijf.


Plaats een advertentie

Een eenvoudige weg om genoeg geschikte kandidaten te vinden, is door een advertentie voor een vacature te plaatsen. Plaats een vacature op grote vacaturesites zoals Indeed om een breed publiek te trekken. Je bent dan gegarandeerd van genoeg respons. Ook kun je kiezen voor vacaturesites die meer in jouw niche vallen. Je richt je dan speciaal op technisch personeel en kunt dan vaak sneller iemand vinden die goed bij de vacature past. Zorg dat jouw vacature duidelijk is, wat zoek je, wat zijn jouw wensen en wat kan de kandidaat verwachten? Dit zorgt dat minder mensen na een sollicitatiegesprek afhaken. Zorg voor een advertentie waarin de taken goed beschreven zijn en welke eisen verwacht worden van de kandidaat. 


Technicum

Wil je het zoeken naar personeel liever uit handen geven? Dan kun je bij Interselektie Technisch Uitzendbureau terecht voor genoeg personeel. Ze werken als een uitzendbureau speciaal voor technisch personeel. Zo beschikken ze over een grote database met mogelijke kandidaten voor uw functie. Nadat je de specificaties voor de baan aan Interselektie doorgeeft, zorgen zij voor personeel dat perfect bij deze functie pas. Zo vindt je veel eenvoudiger iemand die perfect bij de baan past.


Zelf opleiden

Een andere mogelijkheid is ook altijd om zelf jouw personeel op te leiden. Voor veel praktijkgerichte banen zoals werken in de techniek is praktijkervaring van groot belang. Je kunt mensen ook het vak zelf leren en op deze manier jongeren bijvoorbeeld aan een baan helpen of mensen die graag een nieuw vak willen leren, maar studie niet lukt. Op deze manier leidt je de mensen op naar jouw eigen hand en heb je zo personeel dat perfect past bij jouw bedrijf. Op zoek naar mensen die jouw team komen versterken? Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Plaats een advertentie op een vacaturesite en kies vervolgens de beste uit alle reacties, geef het werk uit handen en kom in contact met een uitzendbureau of leidt mensen zelf op. Bekijk welke manier het beste bij jou en jouw bedrijf past. Technisch personeel vinden is eenvoudiger dan je denkt.


Delen